La Poma

QUI SOM?

La Poma és una Llar d'infants adreçat a les famílies per facilitar la conciliació de la seva vida laboral i/o personal amb la cura dels seus fills i filles.

Atesa la seva funció de facilitar la conciliació de la vida laboral i familiar, el Centre La Poma ofereix els seus serveis al llarg de tot l’any, inclosos els períodes de vacances escolars.

El servei de guarda infantil s’ofereix al llarg de tot el dia per a infants de 0 a 3 anys.

L’horari és ampli i s’adapta a les necessitats específiques de l’entorn.

A La Poma, els nens i nenes de cada edat disposaran d’un espai d’ús exclusiu adaptat a les seves necessitats. Tot i no ser un centre educatiu, compta amb un projecte educatiu propi basat en el joc a partir del qual es vertebraran les activitats.

La Poma és un centre privat que manté una actitud oberta i integradora a tothom i, per tal d’aconseguir-ho, tenim en compte l’atenció de cadascun dels nostres infants.

QUÈ FEM?

Acompanyament de qualitat i aprenentatge, en un entorn preparat per acollir i dissenyat per acompanyar i reforçar les relacions entre els nens, els seus aprenentatges i la relació amb els adults.

La Poma està dirigit a nens i nenes de 0 a 3 anys i es caracteritza per ser un ambient maternal i càlid, amb la finalitat d'afavorir el desenvolupament de les seves potencialitats i els seus múltiples llenguatges d'expressió, respectant els interessos i ritmes de cada nen. Tot això és possible gràcies al desig de treballar al costat de les famílies a tot moment, ajudant al fet que els nens creixin jugant i desenvolupin el seu màxim potencial.

La Poma és un centre trilingüe, català, castellà i anglès.

COM HO FEM?

Fa uns cent anys la Dra. Maria Montessori (1870-1952) va crear un nou mètode educatiu basat en el respecte, la individualització i la llibertat del nen.

Va Complementar el seu mètode amb la seva formació en medicina, psicologia i antropologia, per això la seva filosofia d'educació està caracteritzada pel mètode científic d'experimentar i observar el medi. Aquest mètode és quant al desenvolupament del nen, tota una filosofia. Per orientar aquest creixement, es basa en un conjunt de característiques: La necessitat de la llibertat dins dels límits.

Un entorn acuradament preparat que fomenta i garanteix l'experimentació i observació del medi mitjançant els materials preparats. Aquests materials van ser elaborats per la pròpia María Montessori, són una eina que ajuda al desenvolupament mental del nen. La importància de la no intervenció. El nen ha de ser ajudat a actuar i a expressar-se però l'adult no ho ha de fer per ell.

El nen que ha augmentat la seva pròpia independència amb l'adquisició de noves capacitats, solament pot desenvolupar-se normalment si té llibertat d'acció. Maria Montessori

El rol de l'adult és guiar al nen, donar-li a conèixer l'ambient però sempre de forma respectuosa i amb el major afecte del món. Ha de ser un observador actiu i ser conscient del desenvolupament de cada nen. Ha de caminar al costat del nen, aprendre d'ell i junts créixer.

La ment dels nens posseeix una capacitat meravellosa i única, el coneixement entra en el seu cap pel simple fet de viure. Per això, el primer període del desenvolupament humà és el més important, el qual fa referència en educació a la primera i segona etapa d'educació infantil.

«Ningú pot ser lliure tret que sigui independent» Maria Montessori

MATERIAL MONTESSORI

Oferim un entorn dirigit a nens de la primera etapa educació infantil.

Durant aquesta etapa, María Montessori va dissenyar uns materials que ajuden als nens a desenvolupar al màxim les seves habilitats, sobretot treballen l'estimulació sensorial del nen, són seqüencials i autocorrectivos, faciliten l'aprenentatge d'habilitats i donen lloc a la formació d'idees abstractes.

Aquest material està dissenyat per ser manipulat en un ambient estructurat i ordenat, en llibertat, per a una major adquisició de confiança, independència, concentració i autodisciplina.

Seguim la metodologia Montessori, oferim un ambient preparat, ordenat, diàfan, ampli, simple, on cada element té una raó de ser en el desenvolupament del nen.

Tots els mobles són de la mesura de l'infant, d'aquesta manera l'ambient promou l'autonomia del nen en l'exploració i en el seu procés d'aprenentatge.

En aquest ambient els nens es mouen lliurement i escullen ells mateixos amb què desitgen treballar, per això la llibertat i l'autodisciplina fan possible que cada nen es trobi activitats que donen resposta a les seves necessitats evolutives. D'aquesta manera, el petit pot treballar al seu ritme d'aprenentatge individualment o en grup.


ZONA EXTERIOR

Disposem d’àmplies zones d'exterior, en la qual es poden gaudir de diferents espais, tots ells adaptats a la necessitats dels nens per a l'ús i gaudi dels mateixos.

OBJECTIUS

Els objectius de La Poma són els següents:

Facilitar la conciliació de la vida familiar, laboral i personal.

La Poma és un espai on les famílies poden deixar els seus infants en els moments que realment ho necessiten, sense horaris fixos ni requeriments d’assistència. Això permet a les famílies organitzar-se i maximitzar el temps que els adults comparteixen amb els nens i nenes.

Assegurar el benestar del infants i la satisfacció de totes les seves necessitats durant el temps d’estada en el centre.

El Centre La Poma és un espai acollidor i segur que compta amb els recursos humans i materials necessaris per garantir la seguretat i el benestar dels infants. Durant la seva estada al centre es respecten els ritmes dels infants i s’adeqüen les activitats a les seves edats i necessitats. Pensant especialment en les necessitats específiques de la primera infància, els centres disposen d’àrees de descans, higiene i alimentació per a infants menors de 3 anys.

Treballar amb un projecte educatiu i de funcionament basat en el joc.

El joc es un dret dels infants i l’activitat principal dels nens i nenes de totes les edats. Per mitjà del joc, els infants prenen consciència d’ells mateixos i del seu entorn, es relacionen amb els adults i amb els altres infants i es preparen per a assumir el seu paper a la societat.

El Centre La Poma no és centre d’educació formal però concreta les seves activitats a partir d’un projecte educatiu basat en el joc que pretén fomentar el desenvolupament integral de la persona, la relació social sense discriminació i els valors com la solidaritat, la coeducació, els drets humans i la cohesió social.

HORARIS

El Centre La Poma romandrà obert tot l’any incloent els períodes de vacances escolars de Nadal, Setmana Santa i d’Estiu. Només tancarà els dies festius i uns dies concrets en tot l’any

La poma Barcelona

Acollim infants de 0 a 3 anys
C/ valencia 87-89, principal 2
08029 barcelona


Comparteix aquest centre


Col·laboracions: